marți, 16 noiembrie 2010

Hotie la drumul mare???

Buna ziua la domniile voastre!
Azi, din pacate va trebui sa fiu din nou carcotasa :-))...si sa ma repet: ROMANII TREBUIE SA IA ATITUDINE!!!
Incep deja sa urasc bancile si societatile de asigurari, care functioneaza doar ca "aspiratoare de fraieri"...
Nu o sa intru in detalii, deoarece, majoritatea stiti deja ce se intampla, altii cunosc mult mai bine situatia decat mine, iar pe majoritatea, nu prea ii intereseaza. Dar daca toti am lua ATITUDINE, mai ales in perioada asta, majoritatea bancilor mici si a societatilor de asigurari care au aparut ca ciupercile dupa ploaie, ar disparea. Si nici n-ar fi mare paguba-n ciuperci!
1. Urasc bancile care atrag atata amar de populatie la "refinantare" si deopotriva romanii care sunt tzepuitzi de aceste banci. Din pacate, majoritatea clientilor, nu intreaba ce si cum, nu cer sa li se faca un calcul la rata atunci cand fac o refinantare a creditelor! Bancile ce urmaresc de fapt? Ca lumea sa semneze noile contracte, prin care se angazeaza ca pana la finalul creditului sa plateasca pana la de 4 ori suma imprumutata. Zilele trecute am fost la BCR sa vad ce si cum cu refinantarile. Am credit cu peste 13% dobanda si mi s-a spus ca deoarece sunt client fidel, bla, bla, bla...refinantarea creditelor (doua mai mici cumulate) se face cu 10% dobanda. Era cat pe ce sa ma imbacseasca si sa pun boticu' la marshaviile lor. Cand am cerut un calcul la noua rata lunara, ce urma s-o platesc dupa refinantare, am constatat cu stupoare, ca pe aceeasi perioada, as fi platit cu 100 lei/luna mai mult. Nu e deloc putin...la credit mic vreau sa zic...fereasca sfantul sa fie vorba despre un apartament!
M-am tot intrebat...cum naiba? Ca doar scopul refinantarii e sa scapi de achitat "ceva" din suma, avand in vedere ca la un credit a scazut dobanda cu 3%, iar la altul cu mai mult (nici nu mai stiu exact, stiu insa ca era dobanda mai mare...). Atunci doar am inceput sa pun intrebari...ce si cum...si mi s-a dat urmatoarea explicatie: dobanda noua este de 10%, dupa care incep tot felul de taxe si comisioane care de fapt iti umfla suma imprumutata bine de tot. La mine revenea peste 100 lei/ luna in plus, in conditiile in care in momentul de fata platesc 400 lei/luna.
Am mai discutat cu cineva...care zicea in felul urmator: iti da o dobanda de-ti ia fatza sa semnezi un contract, dupa care, daca ai ghinionul sa nu fi citit la timp, la fata locului tot contractul, afli ca de fapt dobanda "promisa" de ei in contract e doar pe primele 6 luni ale anului...dupa care, e alta dobanda! Si uite-asa, platiti de 4 ori un bun achizitionat sau un credit folosit in alte scopuri...
Cand este vorba in schimb de executare silita, n-au nici un fel de scrupule sa te puna in drum in momentul in care ajungi in incapacitate de plata (si ca sa ajungi acolo, au ei o grija paterna...).
TREZITI-VA ROMANI!!! Nu mai scoateti credite de nici un fel in perioada asta si cu atat mai putin faceti "refinantari rentabile" de credite! Si nu e vorba doar de BCR, ci de toate bancile din Romania!

http://www.vplay.ro/watch/tebyubrq/

2. Tot asa, pe scurt, va voi explica de ce urasc societatile de asigurari...gen Carpatica, Unita si alti paduchi, capuse si paraziti...pentru RCA-uri...
Ca sa ajungi in caz de nevoie sa apelezi la serviciile lor, e crima si pedeapsa! Mai intai ajungi 100% prin tribunal, inainte de a obtine de la ei dreptul tau! Pai ...cand e vorba sa colecteze bani de la atata amar de populatie, nu stiu cum sa fie mai draguti...dar cand e vorba sa despagubeasca ceva, mai bine-si scot un ochi si-si taie o mana! Poi ma luzarilor...aveti RCA mai ieftin cu 20-30 de lei si il aveti doar pentru colectare de fonduri...nici intr-un caz pentru amaratii care au nevoie! Poi asta e tot vina ROMANILOR...lasa-ti-i o vreme fara clienti frate. Astia TREBUIE sa moara de pe piata...sa dispara! Nu-si merita locul. La noi nu exista concurenta loiala...trebuie sa alegi din rau in mai rau...
Treziti-va si fiti realisti...dati 10-30 lei in plus si asigurati-va la societati responsabile, nu la tot felul de capuse care doar iau si atat! Oricum, multi veti zice ca am "buba" la cap. Ca e mai ieftin, ca nu merita sa platiti pentru RCA mai mult, ca bla, bla, bla...dar o sa-mi dati perfecta dreptate atunci cand veti avea voi nevoie de ei...si veti vedea ca nici macar nu se deranjeaza cineva sa-ti constate daunele sau ca dupa ce ti-ai reparat masina la service-ul agreeat de ei, acolo unde ei te-au trimis, nu se va achita NIMIC! Doar din banii vostrii sau daca va stricati un CASCO (care aveti). Altfel, daca vreti sa nu iesiti in paguba de sute sau mii de lei, va trebui sa va judecati!
LUATI ATITUDINE!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu