Si pentru ca deja e sfarsitul programului si simt o foame crunta, ma gandesc doar la papa bun care m-asteapta acasa. Cu ocazia asta, va voi da o reteta cu varza acra calita si carne de porc.
Pacat ca n-am poze facute sa vedeti si cum arata...
Se ia carne de porc mai grasa, aproximativ 1 kg. Eu fac de obicei cu fleica (cu tot cu soric), cruda, neafumata, taiata bucatele ca si carnea de lucru. Se face o fripturica simpla...se pune in cratita doar carnea, putina vegeta, putin ulei si 1-2 cani cu apa...depinde cat are nevoie pana se inmoaie carnea ca lumea si se lasa la prajit.
Separat, se caleste varza acra din butoi...cu putin ulei si din cand in cand putina apa sa se inmoaie mai bine. Cand este calita bine varza si e gata friptura, se amesteca carnea cu varza acra calita.
O delicatesa!
In zona Satu Mare, asta se cheama "torosh" (probabil de la unguri) si se face cu carne proaspata cand se taie porcul...aia mancare!
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu