miercuri, 23 martie 2011

Cele 10 porunci

Cele 10 porunci Dumnezeiesti

1. Eu sunt Domnul Dumnezeul Tau; sa nu ai alti dumnezei afara de Mine
2. Sa nu-ti faci chip cioplit, nici alta asemanare, nici sa te inchini lor
3. Sa nu iei numele Domnului Dumnezeului tau in desert
4. Adu-ti aminte de ziua Domnului si o cinsteste
5. Cinsteste pa tatal tau si pe mama ta, ca bine sa-ti fie si multi ani sa traiesti pe pamant
6. Sa nu ucizi
7. Sa nu fii desfranat
8. Sa nu furi
9. Sa nu ridici marturie mincinoasa impotriva aproapelui tau
10. Sa nu poftesti nimic din ce este al aproapelui tau.  
Si acum, sa incercam sa le discutam putin. Doar putin, pentru ca nu vreau sa fac mare tam-tam pe tema asta, insa am unele nelamuriri si daca cineva poate sa ma ajute este binevenit orice sfat sau orice comentariu pe aceasta tema. In cele ce urmeaza vreau sa-mi dau scurt cu parerea asupra fiecarei porunci in parte. Nu vreau sa pacatuiesc sub nici o forma...asta este si motivul pentru care solicit lamuriri in masura in care se poate...Mentionez ca nu sunt nici habotnic, dar nici chiar ateu. 
Acestea fiind zise, propun sa le luam pe rand:
1. Eu sunt Domnul Dumnezeul Tau; sa nu ai alti dumnezei afara de Mine  - de ce unii nascuti intr-o religie, trec la alta...ca vezi Doamne li s-au schimbat convingerile religioase. Ma gandesc eu ca aceasta porunca este data tocmai pentru ca fiecare sa-si pastreze religia...nu sa treaca la diverse secte de pocaiti sau unii chiar la alte religii...ex. musulmana, sa-l numeasca pe Dumnezeu Iehova, Allah sau altfel...mai grav, pocaitii chiar incearca sa "converteasca" si sa-i atraga si pe altii in pacatul lor...PACAT!
2. Sa nu-ti faci chip cioplit, nici alta asemanare, nici sa te inchini lor  - poi aici deja avem o problema...toate bisericile si chiar casele noastre sunt pline de icoane, statuete si alte "chipuri cioplite, asemenari" la care ne inchinam...PACAT!
3. Sa nu iei numele Domnului Dumnezeului tau in desert  - din pacate, aproape toata lumea o face...PACAT!
4. Adu-ti aminte de ziua Domnului si o cinsteste - aici e relativ in regula...
5. Cinsteste pa tatal tau si pe mama ta, ca bine sa-ti fie si multi ani sa traiesti pe pamant - ar fi perfect...dar din pacate in zilele noastre sunt prunci de 13 ani care-si injughie parintii, oameni maturi care-si maltrateaza parintii, iar daca ne gandim la zilele negre ale pensiei, ei sunt cei mai napastuiti...PACAT!
6. Sa nu ucizi - imi vine sa rad...daca ma gandesc la stirile PROTV...ei doar cu asemenea stiri "se hranesc"...in ziua de azi se ucide tot...credinta, omul la nivel de individ si mai rau, chiar la nivel de natiune...PACAT!
7. Sa nu fii desfranat - nuuuuuu...nimeni nu e! PACAT!
8. Sa nu furi - siiii...nimeni nu fura! PACAT!
9. Sa nu ridici marturie mincinoasa impotriva aproapelui tau - nimeni n-o face! La cata invidie exista in ziua de azi...PACAT!
10. Sa nu poftesti nimic din ce este al aproapelui tau.  - incepand de la nevasta, sot, tot!...PACAT!
Ca o concluzie...din 10 se respecta una...in masa! In rest, NIMIC! Daca ne gandim la porunca a doua, nici macar biserica si preotii nu le respecta. Atunci ce sa ne asteptam de la altii??? Suntem demni de disparitie...de extinctie in masa fratilor! Sodoma si Gomora au fost mai nimic fata de cum ar trebui sa platim toti! Si inca ceva: NICIODATA N-AM SUPORTAT IPOCRITII! Toti sunt vezi Doamne credinciosi, toti se roaga seara de seara mecanic...ceea ce nu stie lumea este ca TREBUIE SA STII CUM SA TE ROGI! Nici macar atata nu-si invata preotii enoriasii...sa se roage! GRAV...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu